Menu Content/Inhalt
Főoldal arrow Legfrissebb híreink arrow Hármas AJTP-s versenysiker
Hármas AJTP-s versenysiker PDF Nyomtatás
November utolsó hétvégéje sok izgalmat hozott gimnáziumunk Arany János Tehetséggondozó Programjába.
Drukkolt az osztály – és a 152 programtárs, a tanár, a szülő, azoknak a hátrányos helyzetű, ám tehetséges diákoknak, akik az utóbbi hetek mindennapos iskolai terhei mellett többet, különlegesebbet vállaltak. Szaktárgyi versenyeik tananyagon túlra nyúló ismeretek elsajátítását, a tanultak meggyőző, polémiában is helytálló közvetítését, s különleges, kreatív feladatok előzetes elkészítését is kérték. A diákok alapos felkészültsége, megbízható tudása most a fizika és történelem területén igazolódott. Bizonyítva ezzel, hogy szociokulturális hátrányaik lefaragásában jó utat követnek ők.
Az AJTP fizika becslési versenye – „2015, a fény éve” révén -, az optika területéhez kötődött, s a győztesek adott szempontú távcső- és mikroszkópkészítésben is otthonosan mozogtak (György Zoltán, Lengyel Erik, Veres Mihály).
 

Nem volt kisebb feladat a sárospataki vármúzeum rendezte versenyen az államférfi II. Rákóczi Ferencet a legjobban ismerni (Kéri Szilvia, Selyebi Erika, Tóth Patrícia),
 
 
vagy országos 4. helyen remekelni az „Éld át a történelmet!” interaktív történelemversenyen (Sarka Bernadett).
 

Felkészítő és diák közös munkája elvehetetlen tudást, erős motivációt, jó érzéssel épített diákkarriert mutat. Gratulálunk!
 
< Előző   Következő >