Menu Content/Inhalt
Főoldal arrow Legfrissebb híreink arrow Pályaorientációs témahetek
Pályaorientációs témahetek PDF Nyomtatás
 A felsőfokú iskolaválasztás előtt álló végzősöknek, a fakultációkról döntő alsóbb éveseknek, s minden egyéb érdeklődőnek szervezte 2015. október közepén pályaorientációs foglalkozásait intézményünk. 
Ezeken - az előző évek szokásától eltérően - nemcsak öregdiákok, egyetemi, főiskolai tanárok mutatták be iskolájukat, hanem a munka világának szereplőivel is sikerült kapcsolatot találni. Cégek vezetői, humán erőforrás menedzserei mutatták be jól működő vállalataikat, reménykeltően igazolva, hogy nem lehetetlen a térségben sem az értékteremtő munka. Más napokon szülőket hívott előadónak az intézmény, hogy a szakmák, hivatások életközeli bemutatása támogassa a továbbtanulási döntést. Hasznosnak bizonyult az is, amikor a kormányablakok, bankok továbbtanulást segítő tevékenységeiről is tájékozódhattak a diákok.
Az egyéni adottságok, felkészültség reális felmérése mellett újszerű információkkal, hiteles pályaképekkel gazdagított az ÁVG-s pályatanácsadás.
Köszönet az együttműködő Miskolci Egyetemnek, Debreceni Egyetemnek, az Erste Bank helyi fiókjának, a Fraisa Hungária Kft.-nek, a Takata Safety Systems Hungary Kft.-nek, a Sárospataki Járási Hivatalnak, a Diákhitel Központ képviselőjének és a foglalkozásaikat felelősséggel bemutató ÁVG-s szülőknek.
 

 
< Előző   Következő >