Menu Content/Inhalt
Iskolakezdés PDF Nyomtatás
Intézményünk 578 diákja (közülük 247 a kollégista), az őket oktató pedagógusok, valamint a mindennapokat segítő technikai dolgozók részére jelezte a dallamcsengő 2015. szeptember 1-jén az iskolakezdést.
A nyári szünet csendessége után az ÁVG továbbra is az az iskola kíván maradni, amely – a törvények szabta oktatási elvárásoknak megfelelve – a diákoknak biztonságot adó, derűs, sokféle tevékenységre lehetőséget nyújtó életközege. A különféle településekről, más-más értékrendű családokból érkező fiatalok számára az iskolai programjai – az ismeretet nyújtó vagy épp feltöltődést jelentő időtöltés mellett – esélyt adnak szokások, attitűdök formálására, egy kooperáló közösség kiépítésére.
Az évek óta őrzött, értékálló alapelvek – mint a klasszikus gimnáziumi tudásközvetítés, az ismeretszerzési technikák elsajátíttatása, a tehetséggondozás – mellett az intézményt előrevivő megújulás is cél, melyet idén többek között az jelez, hogy az eddig is végzett pályaorientációs tevékenység tudatosabban, szervezettebb keretek között, szélesebb hálózati struktúrában történik.
 
< Előző   Következő >