Menu Content/Inhalt
Főoldal arrow Legfrissebb híreink arrow LOGO ezüstérmes
LOGO ezüstérmes PDF Nyomtatás
 A LOGO Országos Számítástechnikai Tanulmányi Verseny a sokrétű számítástechnikai versenypalettának érdekes programozói versenye.
Az általános iskola 3. osztályától versenyezhetnek benne különféle kategóriákban a diákok, így a gimnazisták 9-10. évfolyamának 4. kategóriája már azoknak a diákoknak a megmérettetése, akik tehetségük és kitartásuk révén igazán elkötelezettjei ennek a világnak.  Ekkor a háromfordulós versenyen a diákoknak a Comenius vagy az Imagine LOGO programozási nyelvet használva már jártasnak kell lenniük rendszerszemléletű feladatmegoldásokban, az algoritmusok magas szintű kidolgozásában és megvalósításában. A döntő szintetizáló jellegű feladatai igazán komoly tervezést, programírást és számítógépes felélesztést igényelnek.
Leitner Csaba, iskolánk 10. C osztályos diákja LOGO versenyévei alatt diákprogramozói pályájának szép fejlődési ívét rajzolta meg. Már 2011-ben, utolsó éves általános iskolásként korosztálya 8. helyezettje volt, majd a gimnáziumi évek alatt a 9-10.-esek versenyében előkészítősként országos 10., 9. osztályosként országos 4., helyezést szerzett. Folyamatos fejlődése idén a LOGO-dobogó ezüstérmét eredményezte számára, párhuzamosan a LabView csapatverseny országos 2. helyével.
 

 
< Előző   Következő >