Menu Content/Inhalt
Főoldal arrow Legfrissebb híreink arrow Költészet napi programok
Költészet napi programok PDF Nyomtatás
 József Attila születésnapjának 110. évfordulóján változatos formákban gondoltak költőkre és költeményekre gimnazistáink.
A „nagy versmondáson” közel 600 diák zengte együtt: „…magam varrta sorsot/hordjon mindég a vállam.”. Weöres Sándor Rongyszőnyegének sorait a felelősséggel vállalt életről diákok találták, értelmezték, tanították egymásnak a költészet napját megelőző hetekben.
Emellett a hetedik osztályosok rendhagyó irodalomóra részesei voltak, számukra Czabányi Attila szavalta kedvenc verseit, majd fellépett a „Pataki Frusciante” és a „Padavanok” is.
A költőket és a költészetet pedig egy teljes hétvégén tevékenysége középpontjába állította az a diákcsoport, akik - a MATEHETSZ tehetséggondozó pályázatának köszönhetően - Budapesten voltak egy költészeti gazdagító program részesei.  Megismerni a Fiumei úti temető művészparcelláját, az I. világháborút az adott kor költőinek szemével látni sajátos elégikus hangulatú programot jelentett számukra. Majd újabb árnyalatot adott a Nemzeti Táncszínház tánc-versestje, s az Arany-balladák köré épülő festmények a Nemzeti Galériában.
 

 
< Előző   Következő >