Menu Content/Inhalt
Főoldal arrow Legfrissebb híreink arrow Történelemversenyen diákjaink
Történelemversenyen diákjaink PDF Nyomtatás
A hagyományos ténytudást igénylő történelemversenyek mellett egyre gyakrabban találkozni új módszertanú megmérettetésekkel a középiskolások versenypalettáján.
Az elsajátítandó szakirodalmi anyag mennyisége és minősége nem csökken ezeken a versenyeken, ám a feladatok megoldása az ismeretfeldolgozásnak új módját igényli. Hangsúlyosan igénybevett eközben a diákok eddig kevésbé mért személyiségvonása, mint a kreativitás, a retorikusság, a produktív forráshasználat.
Remeczki Imrének, gimnáziumunk történelemtanárának felkészítésében két ilyen jellegű csapatversenyen is szép eredményt értek el az iskola diákjai.
A Pécsi Egyetem által szervezett „Kreatív Történelemverseny” több mint hatvan induló csapata közül országos 9. helyen végzett a Bán Nobert-Gégény Márk-Tóth László hármas. Az első világháború évfordulóján egy korabeli katona fiktív, ám mégis hiteles életútját rajzolták meg teremtett levelek, térképek segítségével. Majd a verseny második fordulójában – a 22-re szűkülő mezőnyben – egy 16. századi kereskedő tevékenységét láttatták a magyar-török háborúk és a kor gazdasági viszonyai közepette.
A Mezőcsáton szervezett XVII. Kiss-Géniusz történelemversenyen a nagy háborúról való ismereteit a György Zoltán-Márkus Márk-Sarka Bernadett alkotta csapat bizonyította elismerésre méltóan, ezüstérmet szerezve a megye középiskoláinak versengésében.
 

 
< Előző   Következő >