Menu Content/Inhalt
Főoldal arrow Legfrissebb híreink arrow Újra tudománynépszerűsítő délutánok
Újra tudománynépszerűsítő délutánok PDF Nyomtatás
 A tanév második félévében is folytatódott gimnáziumunk törekvése, hogy a különféle tudományterületeket a középiskolaitól magasabb szinten hozza közel az érdeklődő gyerekekhez.
Ösztönző módszer ez a mélyebb ismeretszerzése, elindító a tudományos kutatás felé.
2015. január 21-én „Meet the scientist” címmel a Magyar Innovációs Szövetség szervezte az iskolába programját, mely mögött támogatóként az USA budapesti nagykövetsége illetve külügyminisztériuma állt.  A délután a szövetség munkájának bemutatásából, dr. Szűcs Péternek, a Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Kara dékánjának felszín alatti vízkészletekről szóló előadásából és a győri Mobilis – A felfedezések háza munkatársainak vizes kísérleti bemutatójából állt. Így a résztvevő gyerekek közvetlen környezetünk feltáratlan erőforrásairól hallottak kutatási beszámolót és láthattak egyszerű, saját maguk által is elkészíthető eszközökkel kísérleteket, jelenségmagyarázatokat.  
A Miskolci Egyetem Anyagtudományi Kara pedig pályaorientációs foglalkozását hozta el 2015. január 28-án „School-túra” címmel az iskolába. Nemcsak azt tudhatták meg a fiatalok, mivel is foglalkozik egy anyagmérnök, hanem a hightech anyagokról, nanotechnológiáról is hallottak. S láttak a diákok a bemutatón többek között fényorgonát, mely akár egy tehetségkutató zsűrizését is segíthetné, s próbálkoztak spájzból is megvalósítható kísérletekkel, például „flambírozott ötszázassal”, villanymotor készítéssel.
Mindkét érdekfeszítő program tudomány volt testközelből.
 

 
< Előző   Következő >