Menu Content/Inhalt
Főoldal
NI családi napon PDF Nyomtatás
Iskolánk az elmúlt tanévben  pályázati úton került az NI Hungary Kft. 31 mentorált iskolája közé, s így lett részese annak, hogy a cég kiemelt figyelemmel, lehetőségek (eszköztámogatás) biztosításával irányítsa a tehetséges középiskolásokat az informatikai pályák felé.
A kapcsolat egy más formáját jelentette az a családi napra való meghívás, amikor - a nyugati vállalati kultúra részeként - egy pihentető, korszerű életviteli, szakmai érdekességeket nyújtó programot szervezett a cég munkatársai részére. A mentorált iskolák közül is csak néhány meghívására került sor 2014. augusztus 31-én, hogy a programra kilátogatók részére bemutassák az iskolájukban folyó tudományos munkát.
Szeder László tanár úr és diákjai hetekig készültek a bemutatóra, nemcsak informatikai, hanem természettudományos területen is. Standjuk vitathatatlan népszerűsége annak is köszönhető, hogy a szakmai ismeretek és a humor, a játék merész ötvözésére vállalkoztak. A robotika lenyűgözte a kicsiket, a myDAQ vezérelte pálinkaadagoló hordó a felnőtteket, a  TESLA-tekercs és világító neoncsöve, a folyékony nitrogén segítségével készülő fagyi pedig bármely korosztályt.
 
< Előző   Következő >