Menu Content/Inhalt
Főoldal arrow Legfrissebb híreink arrow Pocahontas a gimiben - a debreceni Amerikai Kuckó látogatása -
Pocahontas a gimiben - a debreceni Amerikai Kuckó látogatása - PDF Nyomtatás
 2014. szeptember 22-én rendhagyó angolórák színesítették iskolánk életét. A debreceni Amerikai Kuckó izgalmas műhelymunka keretein belül hozta közelebb diákjainkhoz az amerikai kultúrát.    
A csoportokban dolgozó szorgos diákok nyomozók módjára keresték és rakták össze a képi és szöveges információkat. Munkájukhoz színes képeket, térképeket, összekevert betűhalmazokat és 4 szuper iPadet használva. A feladat végrehajtása során 10 híres amerikai alakja rajzolódott ki, életük legfontosabb eseményeivel és eredményeivel. A közel 90 résztvevő tanuló így nem csak a hallott szövegértési képességeit fejleszthette - angol nyelven zajlottak a foglalkozások -, hanem ismereteit is gyarapíthatta, mai, új technikai eszközöket használva.
Így rákerült a térképre pl. Mark Zuckerberg, Taylor Swift, Elvis Presley szülőhelye, megismerkedtünk Martin Luther King Jr., Neil Armstrong, Bill Gates és Jennifer Lawrence életének történéseivel, valamint megtudtuk azt is, hogy hány éves Mickey egér, és azt, hogy Pocahontas sem csak Walt Disney fantáziájának szülötte.
Nagyon örültünk a színes programnak, és a tanárok módszertani palettáját is gazdagító óráknak. Ezúton is köszönjük Tóth Viktóriának - a Kuckó vezetőjének - a lelkes és lendületes közreműködést.
 

 
< Előző   Következő >