Menu Content/Inhalt
Főoldal
Olasz OKTV siker - országos 3. hely PDF Nyomtatás
A középiskolások szaktárgyi versenyeinek rangsorában rendíthetetlenül tartja elsőségét az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny, a maga 3 fordulójával, központi szervezettségével, mért ismeretanyaga, elvárt készségei mélységével.
Eme megmérettetésen induló diákjainak szép eredményeiről az elmúlt években folyamatosan olvashattunk, az országos döntőbe jutások angol, földrajz, informatika, olasz területen jegyzettek.
Az idei tanévben többen érezhették magukat balszerencsésnek, hisz csupán egy-egy ponttal maradtak el az országos döntőbe kerüléstől. Közöttük volt Barati István, az Arany János Tehetséggondozó Program végzős diákja is, aki angol nyelvből a II. fordulóig jutott. Az olasz nyelvi megmérettetés már jobban sikerült számára, büszkén osztjuk meg a hírt, hogy István személyében bronzérmes OKTV-se van iskolánknak. A nyelvben való jártasságot nagyon magas szinten kéri a döntő versenyforduló: a televíziós műfajokra, műsortípusokra épülő videó felvételből minél több jól értelmezett információt nyerni, eredeti olasz újságcikk alapján dialógust folytatni, mindez sokszorosan meghaladja a gimnáziumi tananyagot. Ennek megfelelni István kiváló képessége, nyelvtanulásban is megmutatkozó logikája, ismeretéhsége, ritka erős motiváltsága révén tudott. Együttműködése nyelvtanárával, Mózes Erika tanárnővel elismerésre méltó, egyenes ívű fejlődést hozott számára, hisz gimnáziumi évei kezdetén találkozott először az olasz nyelvvel, tavaly már az OKTV 6. helyezettje lett, idén a dobogó 3. fokára állhat. Gratulálunk!
 
< Előző   Következő >