Menu Content/Inhalt
Főoldal
Diákunk nemzetközi sportsikere PDF Nyomtatás
 A horvátországi Samobor modern sportcsarnoka 14 ország 250 versenyzőjét fogadta 2014. március 15-én, hogy az itt rendezett nemzetközi versennyel a kyokushin karate ág súlyát, népszerűségét bizonyítsa.
A karate világszervezetek - erős összefogással - azt a célt tűzték maguk elé, hogy bizonyítják, a karate méltó arra, hogy olimpiai sportággá váljon (a 2020-as Japán rendezte olimpia idejére remélik ezt elérni). Az egyéni siker vágya mellett ez a cél ösztönözte Fábrik Istvánt, végzős diákunkat is.
A 12 éve karatézó, 8 éve küzdelmekben is megmutatkozó István évek óta magyar bajnokságok, diákolimpiák és nemzetközi versenyek legjobbjai között szerepel. Súlycsoportjában csak az elmúlt évben is arany-, ezüstérmeket szerzett, s ő lett a III. Tadashii Kupa legtechnikásabb felnőtt versenyzője is.
Részvétele a dalmáciai helyszínű  versenyen fekete öves karatésként a felnőtt  férfi „A” kategóriában, 80 kg-os súlycsoportban volt lehetséges, ahol a dobogó legfelső fokára állhatott.
István a Sátoraljaújhelyi Kyokushin Karate Sportegyesület versenyzője, ahol Orehovszki Zoltán korszerű edzéstechnikával irányítja a felkészülést. A heti háromszori karate edzés mellett – hónapokra előre felépítetten –, a naponta kétórás, erőnlétet, állóképességet növelő futó, erősítő, fitnesz edzés is István programjának része. Ám a fizikális megfeleléshez, a sportág technikai tudásához kapcsoltan nagy hangsúlyt kap a tevékenység harcművészeti jellegét erősítő lelki felkészülés, a meditáció is, mely ráhangolódást, hatékonyságot képes növelni alkalmazójában.
Határozottan állítható, István számára már életstílussá lett karatés sportolói volta, amellyel egy tudatosan felépített, reméljük, magasra ívelő sportkarriert épít.
Fontos azonban az is, hogy a civil életre, mérnöki tanulmányaira is pont ilyen tudatosan készül a gimnazista. Meggyőződése, hogy az iskolai életben is profitál a sportban tanultakból: célszerűen építi fel egy-egy napját, jó feladattudattal, hatékony időbeosztással, kitartóan dolgozik.
További sikereket kívánunk a sport világában és a felnőtt hétköznapokban is számára!
 
< Előző   Következő >