Menu Content/Inhalt
Főoldal
LabView siker PDF Nyomtatás
A LabView a legmodernebb, korunk gyártástechnikájában gyakran használt fejlesztői környezet.
E nyelv használatával valós műszaki folyamatokat, vezérléseket, igazi eszközöket próbálnak ki a fiatalok. Az ÁVG-ben tanuló programozóknak lehetőségük nyílik arra is, hogy a LabView-hoz illeszthető myDAQ-eszközzel dolgozzanak, így mérhetnek, eszközöket, berendezéseket vezérelhetnek, hasonlatosan egy termelőüzemben folyó munkához.
A programozási feladatok megoldása versengő környezetben még nagyobb kihívás, ezért indultak lelkes diákjaink az NI Hungary LabView országos programozó versenyen is, ahol  177 Kárpát-medencei csapatból 15 került az országos döntőbe, köztük az iskola is három csapattal: Nagy Dániel - Szólya Alex; Leitner Csaba - Nagy Dániel - Stempel Richárd; Lukács Péter - Schmiedt Balázs. A fiatalok hónapok óta dolgoznak: első feladatuk egy sportrendezvény csoportlistájának összeállítása volt, ehhez készítettek sorsoló programot. Majd csengőrobotot alkottak, mellyel egy iskola komplett csengetésvezérlését valósították meg. A döntő feladata ugyancsak az iskolai élethez kapcsolódott, egy olyan beléptető rendszert kellett elkészíteniük, amely figyeli a beléptető kártya érvényességét, a későket, jegyzi a hiányzókat.
A feladatok végrehajtása során a programozás sikeressége mellett annak működését, a dokumentációs követelményeknek való megfelelést és a hibakezelést is értékelték a bírálók. Ezekkel a pontokkal összegződött az írásbelin szerzett pontszám. Így iskolánk csapatai nagyon szép eredménnyel zárták a versenyt: 2. helyezést ért el a Leitner Csaba, Nagy Dániel és Stempel Richárd alkotta csapat, 5. helyen végzett a Nagy Dániel, Szólya Alex és 12. lett a Lukács Péter, Schmiedt Balázs alkotta páros.
 
< Előző   Következő >