Menu Content/Inhalt
Főoldal
Újból egész éjszakán át sportoltunk PDF Nyomtatás
2014. április 10-11-én hatodik alkalommal szervezte meg az Árpád Vezér Diáksport Egyesület iskolánk falai között - az év programjai között népszerűségében messze kiemelkedő rendezvényt -, az ún. „15 ÓRA SPORT” programot.
Kora délután két életmódot formáló előadást hallgathattak diákok és tanárok.
Rendkívül figyelemre méltó és egyben szórakoztató előadást tartott Monspart Sarolta, tájfutó és sífutó olimpikonunk, aki - bár a mai középiskolásoktól távoli generáció tagja - lebilincselte hallgatóságát. Előadásában a mozgás fontosságára hívta fel a figyelmet.
Bódi Tamás logikai gondolkodásunk fejlesztéséről tartott beszéde következett ezután, aki a sakk és egyéb játékok segítségével tartja elképzelhetőnek a gyermekek gondolkodásának innovációját.
Majd a mozgásé lett a főszerep. Először a tanárok és diákok élő sakkja mutatta meg Morphy a párizsi olasz operaházban játszott legendás játszmáját, majd még aktívabb mozgásformák következtek
3 helyszínen kezdődtek el a versengések: a csarnok, a műfű, az aula lelkes fiatalokkal volt teli.
Kosárlabda, lány-és fiú labdarúgás, majd kézilabda, röplabda és floorball, asztalitenisz, tollas,  sakk voltak a versenyszámok, a forma: korosztályos versenyek, tanár-diák mérkőzések és tanár-önkormányzat megmérettetés.
Tanulóink 70 %-át mozgatta meg ez a sportesemény, kb. 400 diák töltötte el hasznosan az estét és az éjszakát.
Nagy örömünkre sok öregdiák is visszalátogat erre a rendezvényre, így nem csak sportolási, hanem találkozási lehetőség is volt ez az áprilisi éjszaka.

Kordáné Györki Erika
       ÁVG DSE
 

 

 

 

 
< Előző   Következő >