Menu Content/Inhalt
Főoldal arrow Legfrissebb híreink arrow Rendhagyó történelemóra Pálffy Gézával
Rendhagyó történelemóra Pálffy Gézával PDF Nyomtatás
Hírek - Korábbi hírek - 2006/2007
Rendhagyó történelemóra

 
2007. március 21-én intézményünk vendége volt dr. Pálffy Géza, a MTA Történettudományi Intézetének tudományos munkatársa. A történész kutatott korszaka a magyar koraújkori történelem; jelenleg elsősorban a Magyar Királyság helyzetét vizsgálja a Habsburg Birodalom és Közép-Európa történeti összefüggéseiben.

Diákjaink szívesen hallgatták a kutató előadását, amelyben megpróbálta feltárni Magyarország Mohács utáni lehetőségeit, illetve azt, hogy miért volt fontos a Habsburgok számára Magyarország, és miért volt ugyanilyen fontos Magyarországnak a Habsburg-dinasztia. Az előadást a táblázatok, a korabeli, ma kuriózumnak számító térképek még élvezetesebbé, szemléletesebbé és színesebbé tették. A rendhagyó óra végén a diákok kérdéseket is tehettek fel, melyeket vendégünk örömmel fogadott, és szívesen válaszolt is rájuk.

A diákok és a történész számára is pozitív konklúzióval zárult a rendezvény: minél több ilyen találkozóra van szükség a különböző tudományterületek jeles képviselői és a fiatal, tanulni vágyó generáció között.

Remeczki Imre

Ember és társadalom

munkaközösség-vezető

Az előadásról készült képek a galériában megtekinthetők.

 

 
< Előző   Következő >