Menu Content/Inhalt
Főoldal arrow Legfrissebb híreink arrow Véget ért a 2012/13-as tanév
Véget ért a 2012/13-as tanév PDF Nyomtatás
 Bár a „vakáció” felirat már régóta leng az aulában, az elmúlt hetekben még diákok, tanárok töltötték meg az iskolát. Tanévzáró ünnepség, négy osztály érettségije, záró adminisztrációk készítése, beiratkozás adott feladatokat, izgalmakat.
Az eltelt iskolai év értékelése is ilyenkor zajlik, amelynek csupán egy, de legismertebb eleme a diákok érdemjegyekkel való minősítése. Az idén 26 tanuló szerzett kitűnő és 63 jeles bizonyítványt.
Jóleső érzés az is, hogy számos diák versenysikere, kulturális teljesítménye volt jutalmazásra méltó, a legkiválóbbak értékes könyvjutalmakban illetve jutalomutazásokban részesültek.
Büszkék vagyunk a 112, érettségi bizonyítványt szerző diákunkra is, hiszen igényes felkészülésükkel, meggyőző vizsgázásukkal kiváltották az érettségi elnökök elismerését, közülük 20-an kitűnő érettségi bizonyítvánnyal. Nagy öröm, hogy évről évre növekszik az emelt szinten érettségizők száma és a választott tantárgyak köre. Különösen kiemelkedő, 80% feletti teljesítményt idén a történelem, angol nyelv, informatika tárgyból vizsgázók értek el.
Az év eredményességét jelzi az is, hogy egyik - hangsúlyozott tevékenységünket -, a magas szintű idegennyelv-oktatást visszaigazolják a fiatalok szerzett nyelvvizsga eredményei. Csak az idei tanévben 8 diák szerzett felsőfokú nyelvvizsga bizonyítványt, s 180 középfokú „C” típusú nyelvvizsga bizonyítványnak van ÁVG-s birtokosa.
Az Európai Számítógép-használói Jogosítvány (ECDL) megszerzése is bizonyítja, hogy biztos a diákjaink informatikai tudása: a 62 vizsgaalkalommal 764 vizsgázó szerepelt ügyesen, így ebben a tanévben 79 fiatal teljes, 7 modulra épülő vizsgabizonyítványt is magáénak tudhat. 
Bár a latin eredetű, nyári szünetet jelző szavunk ’szabad’, ’üres’ értelmű, az ÁVG nyara táborokkal, nemzetközi környezetvédelmi projekttel telik majd. Tartalmas szabadság ígérkezik!
Az iskola a nyár során ügyeletet tart,
melynek ideje szerdánként 8.00-12.00 óráig.
 
Következő >