Menu Content/Inhalt
Főoldal
Aranyos "aranyosok" a pécsi Művészeti Fesztiválon PDF Nyomtatás
 Az Arany János Tehetséggondozó Program előkészítős diákjai számára már 13. alkalommal szerveztek összművészeti fesztivált Pécsett, 2013. június 7. és 9. között.
A Program legfiatalabbjai évek óta változatos műfajokban mutathatják meg itt alkotói, előadói tehetségüket. S e közben csak ők és felkészítőik ismerik az egyéni és közös produkciók mögött álló több hónapos munkát, a fellépők „társulattá” válásának sok vidám, de legalább ugyanannyi gondterhes percét.
A fesztiválon való bemutatkozás varázsa azonban minden küzdelmet feledtet, mondják az ÁVG 9. B osztáyosai, akik idén a fesztivál vándorkupáját is elnyerték, összesített eredményük elismeréseként. Nem kis teljesítmény ez, hisz a szólóének arany és ezüst érmese (Korán Laura, Barcsa Eszter), a prózamondás győztese (Balog Cintia Deborah), az aranyat érő ritmusgyakorlat, a bronz minősítésű fotós (György Zoltán) munkája együtt eredményezték ezt.
Sikerük szép mintája az intézmények közötti együttműködésnek is- köszönet Sebe Balázs tanár úrnak, a Farkas Ferenc Művészeti Iskola tanárának komponáló, oktató tevékenységéért-, s a kortárs mentoráló - Nagy Dániel, 12. D osztályos tanuló felelősségteljes odafigyeléséért.
 

 
< Előző   Következő >