Menu Content/Inhalt
Főoldal arrow Legfrissebb híreink arrow Versenyző diákok Mezőcsáton
Versenyző diákok Mezőcsáton PDF Nyomtatás
2013. március 9-én az Árpád Vezér Gimnázium és Kollégium jóvoltából 6 diák történelem és idegen nyelvi versenyeken vehetett részt Mezőcsáton. Nagy öröm volt, hogy közöttük lehettem én is, és részt vehettem az idegen nyelvi megmérettetésen. Íme egy kis összefoglaló arról, hogy hogyan is telt számunkra ez a nap.
A mezőcsáti gimnázium a református egyházközösség fenntartásában működik, a diákok új keletű református egyházi énekeket és verseket adtak elő. Számomra új élmény volt, egyházi témájú énekeket könnyedebb hangszereléssel hallgatni. A műsor után Horváth Beatrix, Görcsös Dalma és Ekker Boldizsár a történelemverseny résztvevői lettek, én pedig két társammal idegen nyelvi szavalóvá váltunk. Szemán Melitta, Pásztor Zsolt és jómagam izgatottan vártuk, hogy sorra kerüljünk versünkkel. A zsűri kedves volt és jó kedélyű, igyekezett feszültségünket oldani. A húzott sorszámok szerint következtünk…
Az eredményhirdetésig az ottani diákok a tájházba vittek minket. A népi életet bemutató épületben egy magángyűjteményt is megtekinthettünk, ami régi petróleum, vihar, bányász, gyertyás és még sokféle lámpából állt. Voltak köztük egészen régi, a II. világháborúból származó darabok is, nekem azok tetszettek a legjobban. A református templom volt a helyszíne az eredményhirdetésnek, egy rövidebb mise keretében kerültek a díjak átadására.
A következő eredménynek örülhettünk:
A német nyelvű szavalóverseny I. kategóriájában 1. helyezett lett Fodor Klaudia, 2. helyezett pedig Szemán Melitta, II. kategóriában 1. helyezett Pásztor Zsolt.
Köszönjük tanárainknak a felkészítő munkát!

Fodor Klaudia 10. D
 
< Előző   Következő >