Menu Content/Inhalt
Főoldal arrow Legfrissebb híreink arrow OKTV döntősök
OKTV döntősök PDF Nyomtatás
Egy tanév legizgalmasabb időszaka a három fordulóban zajló Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny szempontjából mindig a tavasz, az országos döntők ideje.
Nagy örömmel osztjuk meg azt az információt, hogy idén gimnáziumunk két diákja is ezen a szinten versenyez.
 
 Nagy Bálint földrajz tantárgyból bizonyította a természet és gazdaságföldrajzi területen meglévő magas szintű kompetenciáit, jártasságát diagram- és szövegértelmezésekben, tájékozottságát hazai és külföldi szakirodalomban. Gyakorlatot szerzett kutatási területen is, hisz pályamunkát készített Magyarország és Ausztria demográfiai és népességföldrajzi összehasonlítása témakörben, melynek védése vár rá hamarosan. A felkészülésben segíti őt Tóthné Dávid Katalin tanárnő.
 
 Barati Istvánnak olasz nyelvi ismeretei kiemelkedőek (bár angol nyelven is csupán 1,5 pont választotta el a döntőbe kerüléstől). Az előbbi tantárgyból lezajlott két versenyfordulóban nyelvi feladatlapok, eredeti olasz szöveg hallgatása és vizsgáztatókkal folytatott dialógus útján bizonyította gazdag szókincsét, szövegértési, szövegértelmezési képességét, azt, hogy a hétköznapi kommunikáció gördülékeny megteremtője. A döntő fordulóban változatos műfajú filmfelvételek befogadása, értelmezése valamint helyben olvasott olasz nyelvi szöveg kifejező prezentálása és értelmezése lesz a feladata.  A mentora Mózes Erika tanárnő.
 
Gratulálunk és drukkolunk!
 
< Előző   Következő >