Menu Content/Inhalt
Főoldal
"Sírva nevető világvándorok" PDF Nyomtatás
Az Arany János Tehetséggondozó Program VI. Világvándor versenye zajlott 2012. június 1-3. között Nyíregyházán, a Zrínyi Ilona Gimnáziumban.
Rendszeres világjáróként veszünk részt ezen a kreatív, dinamikus versenyen, ahová mindig izgalmas feladatokkal vonzzák a diákokat. Idén a sport szeretete miatt talán még nagyobb lelkesedés volt versenyzőinkben, hisz fő témaként az olimpiák történetét jelölték. Az Izsák Gabriella, Kovács Anna, Kiss Gábor, Ulicsák Szabolcs, Téglás Csaba alkotta csapat, mint Svédország:), az északi, viking kultusz beépítésével az olimpiatörténet folyóján evezett – dramatikus játékával az első helyet szerezve. Sikeresen működtek az Európai Parlament frakciójaként is a Norvégiát, Spanyolországot, Oroszországot megtestesítő „aranyos” társaikkal, okosan gondolkodva a tömeg és a sportok viszonyáról, a támogatási anomáliákról, sportbotrányokról.
A versenyszereplésünknek azonban voltak gyenge pontjai is, meg kell elégednünk a IV. helyezéssel. Van még mit tanulni az olimpiák történetéről!
 
< Előző   Következő >