Menu Content/Inhalt
Főoldal
Tárgyak újrahasznosított anyagokból PDF Nyomtatás
 Kreatív játékra hívta Maszkály Ágnes tanárnő az iskola diákjait, amikor arra bíztatta őket, hogy képviseljék a környezettudatos gondolkodást, hívják fel annak fontosságára társaik figyelmét is.
Mindennek módjául pedig azt jelölte ki, hogy hulladékból, „kacatnak” minősülő anyagokból készítsenek újra értékes, használható tárgyakat. Mára elkészültek az alkotások. Többségük jókedvű ötletelés szülötte: hang-memory, kupak-karkötő, palack-papucs, dekor-öngyújtó stb.
A tárgyak egy másik csoportja azonban igényes, kreatív elkészítésük okán szinte kortárs művészeti irányzatként is kezelhető. A ready-made műfajába sorolva, műalkotássá nyilvánított használati tárgyak lettek. A komplett női szett készítői (ruha, cipő, kistáska) ügyesen használták az ingyenes hirdetőújságokat, a kávés zacskót és a megkopott fűrészporos tapétát is. Az újrahasznosított anyagokból készült tárgyak felkeltik az érdeklődést, játékra hívnak, ugyanakkor elindítják a gondolatot környezetünk védhetőségéről, s védése szükségességéről.
 

 
< Előző   Következő >