Menu Content/Inhalt
Főoldal
Ökotúrán jártunk PDF Nyomtatás
 2012. április 28-án öten indultunk neki egy csapatban a III. Ökotúra-futamnak, melyet idén a pácini Mosonnai-erdőben szervezett az Abaúj-Zemplén Értékeiért Közhasznú Egyesület.
A versenyt több korcsoportban szervezték, mi természetesen a középiskolás csoportban indultunk. Soltész Kamilla (11.D), Stumpf Mercédesz (11.D), Tóth Kinga (11.D), Veres Emese (11.D) és jómagam, Pataki Márk (13.C) reggel 8 órakor rajtoltunk, felszerelve különféle növény- és állathatározókkal. Kaptunk egy közel kétoldalas fajlistát, melyen több ismerős és ismeretlen élőlény nevét láttuk. A versenyfeladat az volt, hogy minél több listán szereplő állatot, illetve növényt fényképezzünk le. A kb. 4 órás kirándulásunk során rengeteg természeti szépséget fedeztünk fel, láttunk több vízi élőlényt, próbáltuk a különleges nagy harkályt fotózni (több-kevesebb sikerrel), és persze kutattuk a listán szereplőket.
Dél körül visszaértünk a kiindulási ponthoz, ahol meleg ebéddel vártak minden versenyzőt. Míg a zsűri értékelte a feladatmegoldásokat, a verseny szervezői kivetítő segítségével mutatták be azokat a fajokat, amelyeket a délelőtt folyamán 87 ember keresett élesre nyitott szemekkel.
Az eredményhirdetés izgalma természetesen ezen a versenyen is jelen volt. A csapatokat egyesével hívta ki a zsűri, helyezésük szerint hátulról előre haladva. Amikor már elhangzott a korcsoportunk csapatneveinek több, mint fele, már sejtettük, hogy nem lesz rossz helyezésünk, aztán - nagy meglepetésünkre - mi lettünk az elsők. Nyereményként több ismeretterjesztő kiadványt kaptunk, egy ingyen kört a sátoraljaújhelyi Kalandpark bobpályáján és libegőjén, illetve egy 5 főre szóló vízitúra jegyet.
A verseny nagy élményekkel szolgált, reményem szerint jövőre, más helyszínen, ám ugyanezzel a csapattal hasonló sikereket érhetek el.

Pataki Márk
 
< Előző   Következő >