Menu Content/Inhalt
Főoldal
Programozóink országos sikere PDF Nyomtatás
 Öröm volt 2012. május 10-én Budapesten az Eötvös Loránd Tudományegyetem Informatika Tanszékének épületében részt venni azon az ünnepélyes ceremónián, melyen az Országos LOGO Verseny 2011/12-es tanévének eredményeit hirdették ki.
Büszkék vagyunk arra, hogy Szólya Alex a 11. évfolyamosok 3., Stempel Richárd a 9. évfolyamosok 15., Kistóth Éva Mercédesz ugyanezen korosztály 21. helyezettje lett. A kiváló algoritmizálási és programozási készségeket kívánó versenyen a fiataloknak bonyolult ábrákban rejlő törvényszerűségeket, szabályosságokat kellett a három versenyfordulóban felfedezniük. Mindehhez jó rekurziós készségre, sok-sok gyakorlásra volt szükségük, segítőjük volt ebben Szeder László tanár úr.
A neves verseny mögött az informatikatudomány jelentős magyarországi szervezetei állnak szervezőként: a Neumann János Számítógéptudományi Társaság és az Informatika-Számítástechnika Tanárok Egyesülete. Nevükben dr. Zsakó László, az ELTE Informatika Intézetének tanszékvezető egyetemi docense és Kőrösné dr. Mikis Márta, az ISZE elnöke adta át a megérdemelt díjakat, okleveleket.
A verseny igazi hozadéka a diákok ismerete, tudása, a versenyzésben szerzett rutinjuk, ám nem hanyagolható el az sem, hogy diákjaink ismertté válnak a felsőoktatási intézmények meghatározó informatikai szakemberei előtt.
 
< Előző   Következő >