Menu Content/Inhalt
Főoldal
"Vizsgák hete" PDF Nyomtatás
 Tantárgyi mérések, vizsgák sora zajlott 2012. május második hetében iskolánkban.
Klasszikusnak - a Magyarországon 1851-től bevezetett - írásbeli érettségi vizsgák számítottak: kötelező és választható vizsgatárgyakból, a képességekhez igazodóan és a továbbtanuláshoz szükséges szinten.
Sokadszorra működik intézményünk emelt szintű vizsgaközpontként is, ami a megbízható munkavégzés elismerése. Ugyanakkor praktikus döntés is, megkönnyíti a térség diákjainak helyzetét, hiszen az ismerős helyszín, az ÁVG-sek esetében szinte „otthon”, nagy erő a vizsgaláz legyőzésében.
Ám, hogy ne csak a térbeli jártasság segítse a gimnáziumi ismeret- és készségszerzésről számot adni a fiatalokat, az ÁVG-ben induló éveitől kezdve működik a házivizsga-rendszer is, melynek célja a vizsgarutin kialakítása, a vizsgázói tapasztalatszerzés. A jól átgondolt, módosítások révén erősödő rendszert kevéssé szeretik a diákok időszerűségekor, ám utólag kiemelik hasznosságát.
Az ÁVG-sek mögött van már kötelezően az idei év szóbeli vizsgája irodalomból a 12. évfolyamon, történelmi ismeretekkel felvértezettek a 11. évfolyamosok, angol nyelvi jártasságukat mutatták a 8. osztályosok. S szabadon választott tárgyakból is bizonyíthattak az utolsó előtti évfolyam diákjai: idegen nyelvi, informatikai, biológiai, kémiai tudásukat tárták fel. Néhány írásbeli mérés még hátra van június első heteiben, de a vizsgaszituáció átélése talán most, a tételhúzás, a verbális kifejtés esetében emlékeztetett leginkább a középiskolai tanulmányok végét jelző záróvizsgára.
 

 
< Előző   Következő >