Menu Content/Inhalt
Főoldal
Festival d'italiano PDF Nyomtatás
Az olasz nyelvet tanuló középiskolás diákok sokszínű nyelvészeti és művészeti versenyét, a „Festival d’italiano”-t rendezte meg 2012. április 13-14-én iskolánk.
A 2011/12-es tanévben 38. alkalommal szervezett megmérettetésen számtalan írásbeli és szóbeli kategóriában versenyeztek a Sárospatakra érkező fiatalok. Az amatőr színházi társulatok, a vers- és prózamondók, a szólóénekesek, a kórusok, tolmácsok a dallamos mediterrán nyelvet használva, nemcsak az emberi kapcsolatépítésre alkalmas nyelvet tárták elénk, hanem az olasz kultúra világába is elvezettek minket. Az írott olasz nyelv gyakorlása is megvalósult, hisz tanulmányírás, vers- és prózafordítás, meseírás terén is jeleskedtek a diákok. A versenykategóriák közül csupán egyetlennek, a kultúrtörténeti vetélkedőnek volt magyar a nyelve, az ezen versengő csapatok eredményességéhez a reneszánsz világát kellett jól ismerniük a versenyzőknek.
Az ország 43 iskolája, közel 500 diákja részvételével zajló rendezvényen a szakmai felügyeletet Magyarország tudományegyetemei, a Studio Italia és az Olasz Kultúrintézet gyakorolták.
Nagy öröm volt számunkra az is, hogy Sárospatak testvérvárosának, Collegnonak képviselői itt, a gimnáziumban győződhettek meg arról, hogy Magyarországon milyen népszerű az olasz nyelv, az olasz kultúra.
Biztosak vagyunk benne, hogy a fesztivál jó hangulata, az értékes könyvjutalmak - ezúton is köszönet értük támogatóinknak - tovább ösztönzik a fiatalokat az olasz nyelv elsajátítására.

Támogatóink:
süteményt készítő szülők, nagyszülők
A Művelődés Háza és Könyvtára
Akadémia Kiadó Zrt.
Budapesti Olasz Kultúrintézet
Debreceni Egyetem
Eötvös Loránd Tudományegyetem
Farkas Ferenc Művészeti Iskola
Holnap Kiadó
Kométa 99. Zrt.
Nemzeti Tankönyvkiadó Zrt.
Dr. Nyitrai Tamás
Pázmány Péter Katolikus Egyetem
Pécsi Tudományegyetem
Ponte Alapítvány – dr. Fried Ilona
Studio Italia Olasz Nyelviskola
Szegedi Tudományegyetem

 
< Előző   Következő >