Menu Content/Inhalt
Főoldal
Sportnap PDF Nyomtatás
 Ilyenkor tavasszal, évek óta lendületes sporttevékenységgel, több száz diák megmozgatásával frissül meg az Árpád Vezér Gimnázium és Kollégium.
Idén hagyományos és új elemek egyaránt jellemezték a 2012. április 3-i sportnapot. A bemelegítő városfutást, egy nagy ügyességet kívánó sportág, a slackline bemutatása követte. Aztán egész éjfélig csapat, páros és egyéni sportok űzésével telt az idő.
A jó hangulatú éjszakát követő napon avatta fel az iskola az ÁVG DSE logóját, aminek megformálására már korábban pályázatot írtak ki a diákság számára. A verseny győztese Csipkés Csaba lett, aki a hagyományos magyarországi tornaklub jelképeket a gimnázium életfa-címerével ötvözte.
A fizikai terhelés után elgondolkodtató előadás részesei is lettek a fiatalok, dr. Orosz Róbert, a Debreceni Egyetem Pszichológiai Intézetének oktatója „A siker kapujában” címmel tartott rendhagyó órát. Sportpéldákból kiinduló előadásának erőteljes áthallásai arról engedtek elgondolkodni, hogy az élet bármely területén elérni vágyott jó teljesítményhez – a lehetőségekre való rátalálás mellett – belső döntés kell: a célról, a vállalt erőfeszítésekről, a kudarcokból való felállás szándékáról. A külső ösztönzés vagy annak hiánya (mentorok, társak, a tevékenység klímája) erősíthet vagy gyengíthet a sikerhez vezető úton, de nem helyettesítheti a belső motivációt.
 

 
< Előző