Menu Content/Inhalt
Főoldal
Szalagavató PDF Nyomtatás
Iskolánk végzős évfolyama 2011. november 25-én élhette át a középiskolai évek egyik legmeghatározóbb ünnepi élményét, a szalagavatást.
Ez a magyar kultúrkörben kialakuló, több száz éves múltra visszatekintő szép hagyomány az érettség felé haladó ifjak köszöntése, akik az érettségi vizsgák sikeres teljesítése után hamarosan búcsút mondanak iskolájuknak. Ezen az estén, A Művelődés Háza színpadán a már hagyományosnak mondható forgatókönyv szerint zajlottak az események. Először az osztályfőnökök szóltak diákjaikhoz, megidézve a közösen átélt évek hangulatát, miközben nem feledkeztek el felhívni a figyelmüket az előttük álló hónapok továbbtanulás szempontjából fontos feladataira sem.
Ezt követően a szalagtűzés méltóságteljes pillanatait élhették át tanulók, szülők és tanárok egyaránt, elgondolkozva a zöld színű szalagon olvasható évszámok által jelzett idő múlásán, a Nap és a Hold teljességet és világosságot szimbolizáló jelentésén. Majd a végzős osztályok várva várt műsora következett, ami bepillantást engedett a diákok mindennapjaiba. Megismerhettük görbe tükrük által egyes iskolai órák hangulatát, górcső alá vettek néhány tanáregyéniséget, ám megmutatták saját közösségük erejét is, a feladatokban és a csibészségben egyaránt. A felnőttek által sokszor csak üres időtöltésnek minősített tévé- és monitornézés megítélésén is elgondolkodhatott a néző, hisz érezhető volt, hogy a fiatalok humora, kritikai érzéke, kreativitása bármely forrásból táplálkozhat. A szalagavató jókedvet, lendületet, a diákvilágba való bevezetés szándékát és sok-sok előkészítő munkát közvetített minden vendég felé.
A műsoros est végeztével a program a gimnázium aulájában folytatódott, ahol az igazgatói köszöntést a tanárokkal elfogyasztott közös vacsora követte, ami felszabadult, táncos, zenés szórakozással ért véget.
 
< Előző   Következő >