Menu Content/Inhalt
Főoldal
Emlékeztünk az 1849. október 6-ai eseményekre PDF Nyomtatás
 Az Árpád Vezér Gimnázium és Kollégium diákjai többféleképpen is megemlékezhettek az első felelős magyar miniszterelnök, Batthyány Lajos és a 13 aradi vértanú kivégzéséről.
Egyfelől az október 6-ára eső tanítási órákon, az oktatóik által kezdeményezett beszélgetések által, másfelől az iskola hagyományos délelőtti tisztelgő műsorán, harmadrészt a délután megrendezett történelmi vetélkedőn, melyen az iskola osztályaiból 7 csapat vállalta, hogy szabadidejéből 1 órát ily módon is az emlékezésnek szán. A feladatok között volt irodalmi, nyelvi és legfőképpen történelmi tudást igénylő. Az első feladatban 5 aradi vértanú képét kellett kirakni puzzle-darabokból, és meg is kellett nevezni őket. A második próbát az jelentette, amikor fel kellett ismerni, hogy az idézett utolsó gondolatok melyik vértanúhoz köthetők. A 3. feladatban 11 vértanú neve volt elrejtve betűhalmazba, és 2 kakukktojás is nehezítette a feladatmegoldást. Aztán olyan verset kellett költeniük a versenyzőknek, amely kezdősorainak első betűje kiadta egy-egy vértanú nevét. Az egyórás vetélkedő végén minden versenyző azzal a jóleső érzéssel nézhetett a táblára, hogyha győzni nem is sikerült mindenkinek, de sok információval gazdagodva és mégis játékosan, méltósággal tiszteleghetett a vértanú hősök emléke előtt.
A győztes csapatban Bodnár Petra, Orbán Nóra és Patvaros Renáta szerepeltek, valamennyien a 13/B osztály tanulói, eredményükhöz ezúton is gratulálunk!
 
Remeczki Imre
történelemtanár
 
 

 
< Előző   Következő >