Menu Content/Inhalt
Főoldal
Virtuális utazás a Közel-Keleten PDF Nyomtatás
 2011. június 12-19. között iskolánk küldöttsége a comeniusos program (AFRE) keretében Törökországba látogatott. A résztvevők 2011. szeptember 13-án ennek az útnak az élményeit mutatták be érdeklődő diáktársaik és tanáraik számára.
A hallgatóság megtudhatta, hogy e projekt keretében immár harmadszor találkozhattak iskolánk diákjai angol, cseh, lengyel és török társaikkal, abból a célból, hogy minél jobban megismerjék egymás kultúráját, valamint a közös európai gondolkodás kialakításáról vallott véleményüket.
Az utazáson közreműködők nagy odaadással mutatták be a török vendégszeretet megható és néha vicces megnyilvánulásait, a közlekedési morál érdekességeit, a számukra egzotikusnak tartott ételeket, és a vallás lépten-nyomon tetten érhető jelenlétét a török hétköznapokban. Érdekes volt látni, a tőlünk több mint 3000 km-re lévő, Gaziantep és környékének kultúrtörténeti gazdagságát bizonyító emlékhelyeket, és az idegenforgalomra egyre nagyobb figyelmet fordító, modern Törökország életét felvillantó képeket. Az élménybeszámolót tartók lelkesedése bizonyára meggyőzte a hallgatóságot is arról, hogy a sok-sok élmény átélése és más kultúrák megismerése tapasztaltabbá és ez által gazdagabbá teheti azok személyiségét, akik hasonló programokon vesznek részt.
 

 
< Előző   Következő >