Menu Content/Inhalt
Főoldal arrow Legfrissebb híreink arrow 54. Országos Fizikatanári Ankét és Eszközbemutató
54. Országos Fizikatanári Ankét és Eszközbemutató PDF Nyomtatás
Az Eötvös Loránd Fizikai Társulat 107 éve tevékenykedik a fizikatudomány kutatásának, oktatásának területén. Sokszínű tevékenységi körükben megtaláljuk neves tanulmányi versenyek szervezését, felkészítést a diákolimpiára, szakmai lapok megjelentetését és tudományos konferenciák szervezését is.
2011. március 12-15. között - az intézményben folyó természettudományos tehetséggondozó tevékenység elismeréseként - az Árpád Vezér Gimnázium és Kollégium adott otthont a címben említett szakmai találkozónak, amelyen az elhangzó előadások tematikáját az „Atommag Centenáriumi Éve” határozta meg.
Szomorú aktualitása volt az ankét témájának a napokban bekövetkezett japán atomerőmű katasztrófája, amelyről szakértői beszámolót hallhattak a résztvevők.
Tudva, hogy a természettudományos oktatás jövője a diákok lelkesedésének, kíváncsiságának felkeltésén is múlik, módszertani kérdésekben hirdetett műhelyfoglalkozások, eszközkiállítások is gazdagították a négy nap programját. „Hazai” előadók is részesei voltak e munkának, Szeder László tanár úr eszközbemutatója, Bigus Imre tanár úr előadása a sárospataki fizikaoktatás 300 évéről, műhelyfoglalkozása a becslési versenyről felkeltette az ankét résztvevőinek figyelmét.
Kellemes színfoltja volt az ankétnak az Árpád Vezér Gimnázium és Kollégium diákjainak (Kiss Melinda, Pingor Zita, Szabó Levente, Szebényi Lucia) zenés műsora, és városunk nevezetességeinek, valamint a Magyar Nyelv Múzeumának, a füzérradványi Károlyi-kastélynak a meglátogatása.
Köszönjük a támogatást együttműködő partnereinknek: Sárospatak Város Önkormányzata, Magyar Nemzeti Múzeum Rákóczi Múzeuma, Sárospataki Református Kollégium Tudományos Gyűjteményei, Magyar Nyelv Múzeuma, Művelődés Háza és Könyvtára, Zsindely Népzenei Együttes, Vay Miklós Szakképző Iskola.
 
< Előző   Következő >