Menu Content/Inhalt
Főoldal
Újabb Kuckózás az ÁVG-ben PDF Nyomtatás
 A debreceni Amerikai Kuckó és az ÁVG együttműködésének újabb programpontja 2011. március 8-án zajlott iskolánkban. Ez alkalommal a délelőtti órán a „Tudomány és technika” témakörben járatos, Harvard Egyetemen végzett Blase Ur (USA) tartott interaktív, rendhagyó angolórát, Barta Dóra (a debreceni Am. Kuckó vezetője) pedig amerikai ösztöndíj lehetőségekről tájékoztatott.
 
A délutáni csevegő városnézést, városismertetést 10. és 11.D-s diákok segítették. Az esti filmnézés és elemzés is elég sok tanulót érdekelt és mozgatott meg, így igen jó programnak bizonyult.
Reméljük a jövőben is hasonlóan eredményes programot tudunk szervezni az ACH (American Corner Hungary) debreceni kulturális és információs központtal.
Csicsek Éva

A résztvevők így értékelték a programokat:

"Kifejezetten élvezetesnek tartottam Blaise előadását. Nehéz kifejezni közhelyek nélkül, de valóban végig fenntartotta a figyelmünket a sorozattal, és a rajzfilmsorozattal, pláne a magyarázataival a történtekről. Betekintést nyerhettünk az amerikai fiatalok életébe, megismerhettük a szlengeket, amiket ott használnak, és mindezt rendkívül interaktív módon tehettük meg."
Szabó Levente 11.D

„Örültem a lehetőségnek, hogy gyakorolhattam az angol nyelvet olyan helyzetben is, ami nem kötött. A későbbi előadás az estébe nyúlt ugyan, de a lelkesedésünk még mindig nem lankadt. A kétórás filmnézés és beszélgetés tőlünk több figyelmet igényelt, a nyelv megértése miatt, de ettől függetlenül vidáman telt. Számomra érdekes volt hallani (látni), hogy milyen észrevételei vannak az előadónak a magyarokkal kapcsolatban. Végre egy fiatal, életvidám ember, aki egy kicsit a mi szemszögünkből látja a világot!”
Bordás Zsófia 11.D

„Az ebédlőben találkoztunk Dórával és Blase-zel, és onnan elsétáltunk a Rákóczi-várhoz és a Várkertbe. Közben többféle témáról beszélgettünk, ami, azt hiszem, Blase számára már megszokott kérdéseket is hozott: Hogy tetszik neki Magyarország? Milyenek az ételek, melyek a kedvenc ételei, és tud-e főzni? Ehhez hasonló kérdésekkel bombáztuk útközben, ő pedig jókedvűen válaszolt mindegyikre. Bementünk a várba, ahol körbevezettek minket. Meglepően jól értette a magyar beszédet is. A Vörös-torony tetejéről lefényképezte egész Sárospatakot és környékét. Mondta, hogy próbál annyi képet készíteni, amennyit csak lehet itt lévő utazása alatt. Ezek után sajnos, mennem kellett a vonathoz.”
Sajgó Gréta 11.D

„Rendkívül tartalmas este volt. Számos hasznos információt tudtunk meg az amerikai középiskolások életéről, és sok új, érdekes kifejezést tanultunk, s mindezt interaktív módon. Észre sem vettük, hogy két és fél óra telt el, amivel az előadó, Blease és a Freaks and Geek valamint a Clone High lekötötték a figyelmüket.”
Ficsorné Lonscsák Aranka, munkaközösség-vezető

„A debreceni Amerikai Kuckó látogatása mindig kuckós hangulatot hoz iskolánkba, azaz barátságos órákat, kellemes programokat, megnyerő, szimpatikus személyiségeket. Első sárospataki látogatásukat sok évvel ezelőtt hiteles személy ajánlására fogadtuk, ám azóta már szívesen, meggyőződéssel ajánljuk a velük való kapcsolattartást másoknak is. A lendülettel teli programvezetés (legyen szó úti beszámolóról, praktikus tájékoztatóról vagy filmértelmezésről), a diákokkal sikerrel folytatott gondolatcsere révén  az ÁVG-sek látóköre csak szélesedik, vágyakat kelt, terveket indít bennük, ezért örömmel várjuk kuckóteremtő barátainkat, talán mint kicsit már hazajárókat is.”
Dusicza Erika, igazgatóhelyettes

 

 
< Előző   Következő >