Menu Content/Inhalt
Főoldal
Sítábor Ausztriában 2011 PDF Nyomtatás
 Van egy dolog, amit ha egyszer megtapasztalsz, utána biztosan hiányozni fog. Ez a sítábor.
Minden tanévben van egy hét a félév után, amikor az iskola egy kisebb csoportja elhagyja az országot, és Ausztriába megy, hogy kedvére pihenjen, sportoljon, és jól érezze magát.
A buszút igaz 10 órás, ám ez hamar eltelik, hiszen jó társaságban röpül az idő. Ilyenkor a régi sítáborosok felelevenítik a tavalyi tábor élményeit, az újak pedig izgalommal és némi félelemmel telve várják, hogy ők is megismerjék a síelés örömeit.
Érkezés után örömmel foglaljuk el a szállásunkat, amely egy jól felszerelt, igényes, családias diákszálló. A szobák ablakai, teraszai gyönyörű kilátást nyújtanak a tájra, és meghozzák kedvünket a másnapi síeléshez.
Egy sítáboros nap mesés hangú ébresztéssel kezdődik, mikor kedves tanáraink végigjárják a szobákat. A reggeli után egy rövid buszút vezet a sípályákhoz..
Gerlitzen -síelés szempontjából- tökéletes hely, a kezdőktől a profikig mindenki megtalálja a számára megfelelő pályát. Nemcsak a síelés okoz nagy örömöt, hanem a hegyek csodálatos látványa is. Napfény, csillogó hó, hatalmas hegyek, gyönyörű fenyők…
Ausztriában a sport közbeni pihenés formája is élvezetes, a sípályákon elszórtan rengeteg hütte található, melyekben hangosan szól a zene, kitűnő a hangulat. Pár óra síelés után csoportosan meglátogatunk egy-egy pihenőt, ahol eszünk, iszunk és lazítunk. Ezután újult erővel ismét síelünk késő délutánig.
Hazafelé a buszon nagy a zsivaj, mivel mindenki élménybeszámolót tart társának aznapi sportsikereiről, esetleges ügyetlenkedéseiről., Útközben lehetőségünk nyílik arra, hogy egy kisebb bevásárlóközpontban megvásároljuk a következő naphoz szükséges dolgokat.
A szálláson egy gyors zuhanyzás után vacsorázunk, majd következik a nap másik legjobb része: az este. Lehetőségünk van kimenni a faluba sétálni, vagy egy kis időt eltölteni a helyi kávézóban. Esténként a szobákban kisebb bulikat tartunk, amelyekhez ilyenkor senki sem fáradt =). A hét sajnos hihetetlenül gyorsan eltelik. Rengeteg fényképet készítünk, amelyeket legalább még egy hónapig fájó szívvel nézünk vissza.
Hazafelé Magyarországra filmet nézünk, beszélgetünk, és elkezdjük kipihenni a hét fáradalmait. A késői órákban érünk haza. Szüleink a parkolóban várnak, és kénytelenek a hajnali órákig hallgatni lelkes beszámolónkat, ami ha rajtunk múlna, sose érne véget.
A sítáborban egy nagyon jó közösség alakul ki, ezt bizonyítják a tábor után rendezett sítáboros bulik, és az, hogy  a tábor után az iskolában is többször együtt töltjük a szüneteket, amikor egyedüli témánk még mindig a megunhatatlan, a  sítábor. =)
Köszönettel tartozunk tanárainknak, akik évről évre a lehető legjobban megszervezik ezt a hetet. Reméljük, jövőre is hasonló sítáborban lesz részünk, és azt is, hogy ez a jó kis csapat megmarad, sőt bővülni fog. Mindenkinek ajánljuk ezt a tábort, hisz  megtanulhattok síelni, új barátokat szerezhettek, és egy héten át -garantáltan-jól érezhetitek magatokat!
 

 
< Előző   Következő >