Menu Content/Inhalt
Főoldal
Természettudományos bemutató foglalkozás az Árpád Vezér Gimnázium és Kollégiumban PDF Nyomtatás
„Nem szégyen tanulni egymástól” – a régi mondás érvényét igazolták azok a pedagógusok, akik 2011. február 7-én részt vettek az Árpád Vezér Gimnázium és Kollégiumban azon a projektfoglalkozáson, amelyet Tóth Eszter tanárnő komplex természettudományos területen vezetett.
Az intézmény hat évfolyamos képzésében már harmadik éve folyó, projekt módszerű tehetségápolás bemutatására a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Pedagógiai, Szakmai, Szakszolgálati és Közművelődési Intézet kérte fel az iskolát, hogy jó gyakorlatként új utakat mutasson, megerősítéseket adjon a térség pedagógusainak. A korszerű módszertanú, komplex, epochális jellegű munka „Az anyagok szerkezete, tulajdonságai és ezek vizsgálata” témakörben folyt.
A projektoktatás alapvető elemeit látták az érdeklődők: a diákok választáson alapuló tevékenységei során megvalósuló ismeretszerzést, - felhasználást, változatos munkaformák gyakorlását, a többhetes munkafolyamatot produktummal lezáró tevékenységet.
A projekttechnika előnyei között hangsúlyozódott a diákszemélyiség jobb megismerése, az erős és gyenge oldalak komplex megtámogatásának lehetősége.
Mindez - több éven, különféle műveltségi területeken- megalapozhatja a diákok érdeklődésének, figyelmének felkeltését, segítség az adottságaiknak való területekre, versenyekre való irányításban. Megvalósulhat egy odafigyelőbb, szorosabb együttműködés a gyerekkel foglalkozó tanárok között, szülőkkel, hogy a nagyobb volumenű munkafolyamatok részesei is sikerrel lehessenek a fiatalok.

 
< Előző   Következő >