Menu Content/Inhalt
Főoldal
Pedagógus továbbképzések intézményünkben PDF Nyomtatás
 Intézményünkben működő Tehetségpont szervezésében a 2010/2011-es tanévben több, a tehetséggondozással kapcsolatos akkreditált továbbképzésre kerül sor.
A továbbképzések célja a tehetséggondozás elméleti és módszertani ismereteinek bővítése a képzésben résztvevő pedagógusok számára. Az előadások és a gyakorlati foglalkozások vezetői a magyar tehetséggondozás meghatározó személyiségei, mint például Dr. Gyarmathy Éva, a Magyar Tudományos Akadémia Pszichológiai Intézetének tudományos főmunkatársa, és Dr. Balogh László, a Magyar Tehetséggondozó Társaság elnöke.
Az eddig megvalósult továbbképzések az alulteljesítő tehetségek fejlesztésével, valamint a tehetséggondozáshoz szükséges gazdagító programok témakörével foglalkoztak. A gimnáziumban működő tehetségpont célja a tehetséggondozással kapcsolatos ismeretek minél szélesebb körben történő elterjesztése, ezért a továbbképzéseken az intézmény pedagógusain túl részt vehettek a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola, a Miskolci Egyetem Árvay József Gyakorló Általános Iskolája, az Erdélyi János Általános Iskola, a Vay Miklós Szakképző Iskola, a Sárospataki Református Kollégium Gimnáziumának, valamint a Miskolci Egyetem Comenius Tanítóképző Főiskolai karának tanárai is.
Intézményünk tehetségpontjának következő továbbképzésére 2011 áprilisában kerül sor, komplex tehetséggondozó programok témakörben.
 

 
< Előző   Következő >