Menu Content/Inhalt
Főoldal arrow Legfrissebb híreink arrow Honfoglaló iskolák versenyének győztesei lettünk
Honfoglaló iskolák versenyének győztesei lettünk PDF Nyomtatás
2010. október 29-én indult és november 30-án zárult az a verseny, melyet - a Pénzügyi Kisokos az ERSTE Bank Hungary NyRT. támogatásával - a Honfoglaló internetes játék szervezői hirdettek meg.
A játékban Magyarország összes középiskolája benevezhetett, saját diákjaik, tanáraik és külső támogatók, szimpatizánsok segítségét igénybe véve játszhattak „az ország legnépszerűbb iskolája” címért és értékes nyereményekért.
A versenybe – Remeczki Imre tanár úr koordinálásával – korán bekapcsolódott intézményünk. Saját versenyzőink s támogatóink révén szinte az első napoktól vezettünk, s folyamatosan, egyre nagyobb előnyre szert téve, végül több mint kétmillió pontos előnnyel nyertük el a címet és a fődíjat, ami egy Interwrite 77” dualboard interaktív tábla.
Jó példája ez a verseny annak, hogy a modern technika, a sokszor egyoldalúan negatívnak megítélt internetes világ kiválóan használható a diákok általános műveltségének szélesítésére, versenyhelyzeteket teremtve lehetőség a már meglévő ismeretek mozgósítására. S feltétlenül szót érdemel ennek a versenynek közösségformáló ereje, a közös cél eléréséért elkötelezett feladat-végrehajtásra indító volta is.
Gratulálunk diákjainknak, és köszönjük mindazok segítségét, akik egy hónapon keresztül nap mint nap folyamatosan gyarapították iskolánk pontjainak számát.

 
< Előző   Következő >