Menu Content/Inhalt
Főoldal
Országos irodalmi verseny PDF Nyomtatás
 2010. március 18-20. – az Arany János Tehetséggondozó Program országos irodalmi versenyének dátuma, melyen ebben az évben - hosszú kihagyás után - újra képviseltette magát iskolánk.
Az egri versenyre már régóta készült néhány diák. Évfolyamonként két ember nevezhetett a 9-11. osztályból, ők Tóth Marianna (9.b); Izsák Gabriella (10.b), Ulicsák Szabolcs (10.b); Kozma Dóra (11.b) és Fekete Péter (11.b) voltak.
A vetélkedő előtti izgalom és feszélyezettség ellenére jól éreztük magunkat a megmérettetés során, s a nekünk, diákoknak szervezett programokon is, hiszen nemcsak versenyzésből állt a hétvége.
 A második nap volt az írásbeli próba. Itt az előre megadott művek alapján egy feladatsort kellett kitöltenünk a rendelkezésünkre álló 1,5 óra alatt. A feladatlap helyes kitöltéséhez elsősorban az előre kiadott művek értő olvasására volt szükség. A kérdések szavak és szövegrészletek magyarázatára vonatkoztak, de ismerni kellett Arany János és Benedek Elek életrajzát is
Ezek után több program közül választhattunk: a városnézés, a „Város a város alatt” című kiállítás vagy egy „hegyvidéki túra” részeseivé válhattunk. Az este folyamán pedig Lajkó Félix, híres hegedűművész egri előadását is élvezhettük.
Másnap tehát kicsit fáradtan, de izgalommal telve vártuk a továbbjutók névsorát. A verseny igen szorosnak bizonyult, főleg a felsőbb évfolyamokon. Örömünkre a 2., szóbeli fordulóban két diák képviselhetett minket: Kozma Dóra és én, Tóth Marianna. Itt 3 perces előadást vagy szónoklatot kellett tartanunk 10 perc felkészülési idő után, melyben ötletesnek, kreatívnak, találékonynak kellett lennünk. Nemcsak érdekes, de logikusan felépített és szépen, tisztán kiejtett beszéddel álltunk a 3 fős zsűri elé. Jól sikerült ez a megmérettetés is, az eredményhirdetésen kiderült, hogy korosztályomban a 2. helyezést értem el. Bár a többieknek nem sikerült az első hat közé jutás, sok-sok tapasztalattal és mindannyian jó eredményekkel térhettek haza.
Így nyugodt szívvel elmondhatjuk, nemcsak tapasztalattal és sikerekkel, hanem a jövő újabb versenyalkalmaira nézve, reményekkel bírunk.

Tóth Marianna
9.b
 
< Előző   Következő >