Menu Content/Inhalt
Főoldal
Éneklő osztályok versenye PDF Nyomtatás
 Baloghné Rozgonyi Antónia tanárnő kezdeményezésére 2010. március 31-én rendeztük meg iskolánkban az „Éneklő osztályok versenyét”. A versenykiírás értelmében valamennyi osztály kategóriánként (népdal, műdal, mai dal) egy-egy énekkel készült a megmérettetésre.
Az osztályok több héten keresztül nagy lelkesedéssel gyakorolták választott dalaikat. A „szigorú” zsűri és az iskola közössége előtt nagy izgalmat jelentett énektudásuk bemutatása.
 A zsűri értékelése során figyelembe vette a legjobb összteljesítményt, a legtisztább hangzást, a legegységesebb fellépést, és a legötletesebb produkciót, valamint a kategóriánkénti legjobb előadást.
A több mint kétórás verseny után – amíg a zsűri meghozta döntését – a jelenlévő diákság kórussá alakult és  vidám közös éneklésbe kezdett.
Az együtt eltöltött délután hangulata, a mosolygós diákarcok bebizonyították a jelenlévők számára a zene összekovácsoló erejét, megerősítve Kodály Zoltán jelmondatát, mely szerint „Legyen a zene mindenkié!”.

Eredmények:

A legszebben előadott népdal kategória: 12. D osztály
A legszebben előadott műdal kategória: 11. D osztály
A legszebben előadott modern dal kategória: 11. B osztály
A legötletesebb előadás kategóriában: 12. B osztály
A korosztályban legegységesebb produkciók: 8. A, 10. D, 12. E osztályok        

Köszönjük szépen a Farkas Ferenc Művészeti Iskola pedagógusainak, Dér Krisztina és Virágh Sándorné tanárnőknek, illetve  Kaszó Lajos tanár úrnak értékelő tevékenységét.
 

 
< Előző   Következő >