Menu Content/Inhalt
Főoldal arrow Legfrissebb híreink arrow Diákönkormányzati vezetők képzése
Diákönkormányzati vezetők képzése PDF Nyomtatás
A régió diákönkormányzati vezetőit hívta találkozásra az Árpád Vezér Gimnázium és Kollégium diákönkormányzata 2010. április 23-án. Az „Ifjúsági Párbeszéd” az Oktatásért Közalapítvány Közoktatási Alkuratóriuma által kiírt pályázaton nyert támogatásból valósult meg.
A tokaj-hegyaljai középiskolák kapcsolaterősítése mellett azt a célt szolgálta ez a továbbképzési nap, hogy az iskolák delegáltjai bővítsék információikat a diákönkormányzati rendszerről – Hoskó Orsolya ifjúsági referens segítette ebben őket -, illetve váljanak hatékonyabbá a diákjogok, érdekek képviseletében.
Az elméleti és a gyakorlati képzés megfelelő arányaira figyelve, meghívott előadók segítették a diákokat: Dr. Aáry Tamás Lajos, az oktatási jogok biztosa a mindennapokban érvényesíthető diákjogokról, lehetőségekről beszélt hallgatóságának, Molnár Aranka a közösségfejlesztés fontosságáról.
 A DÖK működése során megvalósítja, illetve modellezi a felnőtt élet tevékenységeit, ezért vált fontossá Vighné Fehérvári Zsuzsanna érdekes előadása a konfliktuskezelés mediációs útjáról. S hasznosnak bizonyultak a Dusicza Erika és Jancsó Erzsébet tanárnő vezette érdekképviseleti gyakorlatok is.
A résztvevő fiatalok képzése, reméljük, az országos diákparlamentre is jó előkészítést jelentett.


 
 
< Előző   Következő >