Menu Content/Inhalt
Főoldal
Táncszínházban jártunk PDF Nyomtatás
 Iskolánk 2010. február 24-én jutalomutazást szervezett a félévkor kitűnő vagy jeles eredményt elérő, illetve az országos versenyeken kiemelkedően szereplő diákjai számára. Az úti cél Kisvárda volt, ahol a diákság és kísérő tanáraik az Experidance táncszínház kulisszái mögé láthattak, majd megnézhették az Ezeregy év című darabot.
Így láttuk, hogy készül a fellépők sminkje, haja, beszélgethettünk is a szereplőkkel, s megtudtuk, hogyan áll össze egy táncszínházi produkció. Később lehetőséget kaptam arra, hogy - nyilvánosan, a színpadon - interjút készítsek az Experidance turnémenedzserével és két táncosával, akiktől nagyon sok érdekességet megtudtam: fellépésekről, próbákról, a táncos életre való felkészülésről.
Maga az előadás kétszer ötven perces volt, és a magyarok ezeregy évét, azaz a honfoglalástól napjainkig tartó időt mutatta be táncos formában. A megtapasztalt tánctudás és koreográfia lenyűgöző volt! Az idő haladását jelenetező technikával érzékeltető, a látványos táncelemekben és a változatos jelmezekben bővelkedő bemutató magával ragadta a teli nézőtér közönségét. A produkciót szűnni nem akaró taps jutalmazta.
A hazaúton nem győztük csodálva, magasztalva felidézni a táncosok légies mozgását, ügyességét és összehangolt mozdulatait. Azt hiszem, ez a jutalomút valamennyi résztvevő tanulónak meghatározó, feledhetetlen élményt jelentett.
Tóth Gréta
12. D

 
< Előző   Következő >