Menu Content/Inhalt
Főoldal
Mazsolatábor 2009 PDF Nyomtatás

 Van-e élménydúsabb, felszabadultabb módja a barátkozásnak, ismerkedésnek, mint a játék? Aligha. Legalábbis így érzi ezt az új 7. A, 9. C és 9. D osztály, illetve a három osztályfőnök az idei Mazsolatábor után.

Ezen a nyáron különösen sokan voltak: 55 diák töltötte meg az újhutai tábor faházait; többen talán nem is fértek volna el!

Öröm volt látni, hogy a 14 éves fiúk-lányok milyen önfeledten vetették bele magukat a legegyszerűbb játékokba is. Miközben a sorversenyek, a sportbajnokságok, a szellemi totó feladataiban mindent megtettek a győzelemért, gyermekien csillogtak a tekintetek.

A tanárok számára hasznos előtanulmány ez ahhoz a munkához, amelyet idén fognak végezni diákjaikkal, hiszen a 12 km-es kirándulás, a játékok, az erőpróbák, a bemutatkozó est és nem utolsó sorban az izgalmas „rókavadászat” során kiderült a részvevőkről, hogy ki mennyire vesz részt a feladatokban, ki mennyire érzi magáénak a „közös ügyet”, ki mennyit hajlandó áldozni a többiekért. Azt is ilyenkor figyelhetjük meg először, hogy ki milyen ügyes az egyes sportágakban, vagy számít inkább saját szellemi erejére, mentális képességeire, észleljük, milyen technikát részesítenek előnyben a konfliktusok megoldásában.

            Meleg szívvel gondolunk vissza az évkezdő beavató táborra, fontos, hogy diákjainkkal a közös élmények alapján már a tanév első napjaiban is össze tudunk kacsintani.

 
< Előző   Következő >