Menu Content/Inhalt
Főoldal
Európa-nap iskolánkban PDF Nyomtatás
 A középiskolai oktatás elsősorban a társadalomismeret és a történelemórák keretén belül találja meg a lehetőséget arra, hogy a diákokkal megismertesse az Európai Uniót. Magyarország csatlakozásának közelgő 5. évfordulója és a júniusi európai parlamenti választások alkalmából azonban külön Európa-napot rendezett az ÁVG 2009. április 6-án.
Rendhagyó óráikkal, játékos ismeretterjesztő foglalkozásaikkal, a kutatómunkát és kreativitást egyformán igénylő pályázataikkal arra törekedtek, hogy ne csupán száraz integrációs elméletet közvetítsenek, hanem gyakorlatias információkkal segítsék a fiatalokat. Hiteles támaszaik voltak ebben Antal Dóra (volt ÁVG-s diák), a Külügyminisztérium koordinátora és dr. Földy Ferenc, az EUvonal munkatársa.
A szakszerű eladói tevékenységen túl, a diákok egymást informáló, tudásukkal egymást is gyarapító, ösztönző munkája érdemelt figyelmet ezen a napon: a „kicsik” „Sokszínű Európa” nevet viselő plakátversenye, a 9-10. évfolyamosok prezentációi, ötletes dramatikus játékai egy-egy uniós országról. A felsőbb évfolyamosok kritikai hangot sem elvető „Az én Európám” címet viselő esszéi s az ÁVG-sek népszerű, a most Európa-foglalóvá alakított csapatjátéka tájékozottságot, nyitottságot közvetítettek, s mindenképp azt az integrációs alapgondolatot, hogy az Unió nem országokat egyesít, hanem embereket.

 
< Előző   Következő >