Menu Content/Inhalt
Főoldal arrow Legfrissebb híreink arrow Programozói verseny az ÁVG-ben
Programozói verseny az ÁVG-ben PDF Nyomtatás
 A pillanatról pillanatra változó informatikai világot zseniális, tisztafejű elmék alakítják. Ezt a világot megérteni, szabályszerűségeit magas szinten felhasználni s újraformálni azonban nem csak a szakemberek hivatottak, ezt teszik a számítástechnikai versenyeken résztvevő diákok is. A LOGO Országos Számítástechnikai Tanulmányi Verseny megyei fordulóját már második éven az Árpád Vezér Gimnázium és Kollégium rendezi.
A feladatvégzés terhe mellett elismerés is ez a gimnáziumnak, az informatikaversenyeken évek óta élvonalban szereplő diákjai, magas szinten versenyeztető tanárai okán bízta ezt a feladatot az iskolára a szakmai felügyeletet végző Neumann János Számítógéptudományi Társaság, az Informatika-Számítástechnikai Tanárok Egyesülete és az Oktatási Minisztérium.
2009. február 21-én 4 korcsoportban 47 diák mérte össze tudását, a Comenius LOGO programozási nyelvet használva.
A verseny sikeres lebonyolításán túl elégedettségre igazi okot az ad iskolánknak, hogy a 4. korcsoport 1. helyezettje 100%-os feladatmegoldásával Lipécz Ádám, 10. A osztályos ÁVG-s diák lett. Bizakodva léphet a LOGO verseny 3. fordulójába, immár országos döntőjébe.
 

 
< Előző   Következő >