Menu Content/Inhalt
Főoldal
Szelektív hulladékgyűjtés az ÁVG-ben PDF Nyomtatás
 Egy tisztább, élhetőbb világ alakításához járul hozzá 2008. december 1-jétől az Árpád Vezér Gimnázium és Kollégium. A mindannyiunkhoz eljutó rémisztő ismeretek a környezetszennyezésről arra indították az iskolát, hogy a szelektív hulladékgyűjtés bevezetésével előkészítsék a csomagolási hulladékok újrahasznosítását.
A környezeti és gazdasági szempontból is előnyös tevékenység nem ismeretlen a diákok előtt, ám erről lévő információink bővítésére, pontosítására nagy hangsúlyt fektettek az előző hetekben az intézményben. Többen részt vettek az ÖKO-Pannon Kht. által támogatott drámafoglalkozáson, s helye volt a probléma megvitatásának a szaktárgyi órákon is.
 Bizonytalanságok, kétségek eloszlatására, téves hiedelmek felszámolására volt így lehetőség.
A kreatív diákok munkájának köszönhető, hogy az iskolaépületben található – megnövekedett számú -  szemetesedény egyedi arculatot öltött. A fiatalok által készített plakátok jelzik e hónaptól, hogy a kukásedény-szigetek egy-egy szemetesébe mit is gyűjtenek.
Az iskolában folyó környezettudatos nevelésben részesülők reméljük, családjaik hulladéktárolási szokásait is képesek lesznek alakítani.
 
 
 
< Előző   Következő >