Menu Content/Inhalt
Főoldal arrow Legfrissebb híreink arrow Élménybeszámoló német nyelven
Élménybeszámoló német nyelven PDF Nyomtatás

 Az ÁVG novemberi programjait egy német nyelven tartott, vetítéssel egybekötött élménybeszámoló gazdagította.
Iskolánk tavaly júniusban végzett diákja, Dúzs Annamária 4 éves középiskolai nyelvtanulásának végére olyan magas szintre jutott, hogy sikerrel pályázhatott meg egy ausztriai ösztöndíjat Semmeringben.Az immár 10. alkalommal megrendezett nyári akadémián kimagaslóan tehetséges diákok vesznek részt a világ több tájáról.
 
 
Magyarországot ebben az évben két diák képviselte, egyikőjük Pápáról és az ÁVG-s diáklány Sárospatakról. A különböző érdeklődésű diákok több szakterületen tágíthatták ismereteik körét (irodalom, biológia-kémia, matematika-informatika, angol, filozófia, politika). Annamária az „Európa ma” szekción belül 15 társával együtt (osztrák, német, cseh és bolgár diákok) az Európai Unió történetével, bővítésével, reformjaival foglalkozott, így alkalma volt három napot Brüsszelben, az EU fővárosában is eltölteni.
Annamária erről az ausztriai és brüsszeli utazásról tartott előadást, melyet az ÁVG diákjai érdeklődéssel hallgattak, hiszen a következő évben remélhetően ők lesznek azok, akik eséllyel pályázhatnak a nemzetközi nyári akadémia programjaira.
 

 
< Előző   Következő >