Menu Content/Inhalt
Főoldal arrow Legfrissebb híreink arrow Lengyel diákok látogatása Gdanskból és Gdyniából
Lengyel diákok látogatása Gdanskból és Gdyniából PDF Nyomtatás
 Lengyel diákok 15 fős csoportját és 2 kísérőjüket fogadtuk 2008. november 20-24. között. Az évek óta jól működő lengyel-magyar kapcsolatnak a legfontosabb eleme a diákcsere-program, amelynek keretén belül a lengyel, illetve a magyar tanulók minden tanévben egy-egy hetet a másik országban töltenek el, mely idő alatt megismerik az ott folyó oktató munkát és a térség nevezetességeit.
A szorosabb kapcsolatépítés, a hétköznapok jobb megismerése végett a diákok otthon fogadják, szállásolják el vendégeiket. Örömmel vettünk részt a programok szervezésében, illetve lebonyolításában is, hisz amellett, hogy a tanulók idegennyelv-tudása és ismeretei gyarapodnak, e program önálló tevékenységre és aktív kezdeményezésre neveli őket. Ők azok, akik a legtöbbet nyerhetik egy ilyen közös találkozóból, hiszen használják az angol nyelvet, kölcsönösen ízelítőt nyernek egymás kultúrájából, új ismeretségeket kötnek, új barátokra tesznek szert.
Igyekeztünk változatos programmal szórakoztatni lengyel vendégeinket:
városnézés Sárospatakon és Sátoraljaújhelyen
túra a Magyar Kálváriára és a Tengerszemhez
óralátogatás az ÁVG-ben (matematika, angol, ének-zene)
magyar nyelvlecke
fürdés a pataki uszodában
ismerkedés a magyar konyhaművészettel
pincelátogatás
Reméljük, hogy a színes programok (köszönjük a szülők ehhez nyújtott segítségét)  emlékezetesek lesznek mindkét város diákjai számára. Mi egész biztosan várjuk az április végi Lengyelországba utazást.

Máthé Béla, Rák János
 
 
 
< Előző   Következő >