Menu Content/Inhalt
Főoldal arrow Legfrissebb híreink arrow II. Rákóczi Ferenc, az államférfi  regionális történelem-vetélkedő
II. Rákóczi Ferenc, az államférfi  regionális történelem-vetélkedő PDF Nyomtatás
 Ezzel a címmel hirdette meg 2008 tavaszán, a Magyar Nemzeti Múzeum Rákóczi Múzeuma azt a középiskolásoknak szóló versenyét, melyet hagyományosan 2 évente tartanak meg Sárospatakon a várban.
Az idei verseny első fordulójában induló csapatoknak a szabadságharc vezéralakjának, II. Rákóczi Ferencnek államférfiúi tevékenységére koncentrálva kellett egy dolgozatot elkészíteniük.
A dolgozatok értékelése után kaptuk az örömteli hírt, hogy iskolánk csapata bejutott a verseny döntőjébe, melyet 10 csapat részvételével a Múzsák templomának nagytermében rendeztek meg 2008. november 15-én.
A döntőben a csapatoknak 7 fordulón keresztül kellett felkészültségükről tanúbizonyságot adni. Iskolánkat Horváth Adrienn, Gánóczy Zsanett 12. D, és Vodvizsenszkíj Nóra 10. A osztályos tanulók képviselték a nemes vetélkedésben, felkészítő tanáruk Remeczki Imre tanár úr volt. A feladatok igen változatosak voltak és próbára tették a csapatokat, legnehezebbnek – diákjaink elmondása alapján – a vaktérkép és a korabeli képek felismerése tűnt, de ezekkel is sikerült megbirkózniuk.
Szereplésük szép sikert hozott, hiszen mindössze 1 ponttal elmaradva a győztes csapat teljesítményétől, a 3. helyet szerezték meg! Jutalmaik értékes könyvek lettek.
Eredményükhöz gratulálunk!

 
< Előző   Következő >