Menu Content/Inhalt
Főoldal
"A csendet megszaggató" népdalénekesek, versmondók és versillusztrátorok vetélkedése PDF Nyomtatás
 Bálint Béla, a Farkas Ferenc Művészeti Iskola igazgatója minősítette így 2008. november 14-én az embert: a csendet beszéddel, énekkel megszaggatók – ezek vagyunk mi.
Az Árpád Vezér Gimnázium és Kollégium hagyományos népdaléneklési és szavalóversenyén néhány kiemelkedő határon túli és ÁVG-s versenyző meggyőző, hiteles csendszaggató megmutatkozását tapasztalhattuk, mások esetében még erőtlenségről, meg nem érintettségről beszélhettünk.
A legügyesebbek, a legtehetségesebbek azonban Donkó József, közoktatási szakreferens véleménye alapján is kellő fizikai felkészültséggel, megfelelő műválasztással, időzített koncentrációval léptek a közönség elé. Így megteremtődött a nekünk énekel, a hozzánk szól, a ránk hat érzés.
Köszönjük ezt Mohnyánszki Veronika, Pribék Dominika, Kiss Melinda, F. Tóth Lelle versmondóknak, és Haluska Katalin, Szabó Dóra, Sajgó Mónika, Kovács Boglárka, Csontos Sabína, Varga Polett népdalénekeseknek.
A vers központi szerepet kapott az aulában zajló rajzversenyen is, ahol Weöres Sándor: A tündér és Tóth Árpád: Körúti hajnal című alkotásaihoz készültek szabadon választott technikával a versillusztrációk. Szó és kép egymást erősítő hatását figyelve született meg a zsűri értékelése. A díjazott versenyzők Dókus Angéla, Jáger Csilla, Niziolék Nóra, Hoffmann Márk, Mirájder Katalin voltak.
 
 
 
< Előző   Következő >