Menu Content/Inhalt
Főoldal arrow Legfrissebb híreink arrow 3X45 perc a Kacskaringókkal
3X45 perc a Kacskaringókkal PDF Nyomtatás
Az alkotó tanulás erejét próbálhatták ki azok az ÁVG-sek (80-an voltak a rendhagyó óra résztvevői), akik a Kacskaringó Virtustársulat teremtette szituációba, szerepbe helyezkedve találkoztak Misivel, családjával és a „sárkánnyal” 2008 októberében.
A színész – drámatanárok facilitátori szerepben hívták elő a diákok érzéseit, gondolatait a „sárkányról”, az életet fenyegető környezetvédelmi veszélyekről, segítették őket, hogy kifejezzék véleményüket a befogadó, illetve a meg nem értő, elidegenítő családról, emberi világról is.
Mindennek módszere a játék az élményt adó, a felnőtt világot problémáival együtt stilizálni tudó tevékenység volt.
A felelős gondolkodást, nyíltságot, kreativitást is igénylő kooperatív tevékenység megéléséhez köszönet a Kacskaringóknak, akik megjelenítették a Mi van? című interaktív környezetvédelmi drámajátékot és az ÖKO-Pannon Kht.-nek, amely mindezt megrendelte tőlük, hisz így is támogatja a hazai csomagolási hulladék újrahasznosításának koordinálását, ennek  sikerességét biztosító oktatóprogramot.
A 80 diák e demonstrációban tapasztalt problémaérzékenysége, törekvése a gondok felszámolására jó alap lehet arra, hogy az ÁVG-ben is megvalósuljon a környezettudatos élet egy új eleme, az iskolai szelektív hulladékgyűjtés.

 
< Előző   Következő >