Menu Content/Inhalt
Főoldal arrow Legfrissebb híreink arrow A "37. Országos Elsősegélynyújtó Találkozó és Verseny"-en az ÁVG-sek
A "37. Országos Elsősegélynyújtó Találkozó és Verseny"-en az ÁVG-sek PDF Nyomtatás

 2008. május 23-25. között került sor az Országos Elsősegélynyújtó Verseny döntőjére, amelyet a Balaton északi partján, Zánkán rendeztek meg. A felmenő rendszerű verseny résztvevő csapatait (20 csapat kategóriánként) három kategória szerint értékelték (általános iskolás kategória, középiskolás kategória, és felnőtt kategória). Megyénkből a legkisebbeket a Mérai Általános Iskola tanulói, a középiskolásokat a sárospataki Árpád Vezér Gimnázium és Kollégium diákjai, a felnőtteket pedig egy miskolci csapat képviselte.

A 20 állomásból (5 gyakorlati hely, 10 elméleti állomás stb.) álló körpályán 7 órás versenyben küzdöttek a találkozó résztvevői. A versengés mellett érdekes rekordot is felállítottak, több százan egyszerre nyújtottak elsősegélyt, végeztek sebkötözést.

Az ÁVG-s eredmények :

 Sebfelelős elméleti verseny - országos 1. helyezés

Elsősegély gyakorlat- országos 16. helyezés

 Az Árpád Vezér Gimnázium csapatának tagjai:

Farkas Edit 11.b, Urbanovics Simon 10.a, Barkó Gábor 10.a, Mózes Zsófia 10.a, Horváth Enikő 11.b

Továbbá köszönetünket szeretnénk kifejezni felkészítőinknek, Kovács Boglárka védőnőnek, Vincze Lajos mentőtisztnek, a sátoraljaújhelyi mentőállomás munkatársainak, valamint a tavaly versenyző csapat tagjainak. Köszönjük a lelkiismeretes munkát!

A csapat eredményeihez gratulálunk, és további aktivitást kívánunk a vöröskeresztes tevékenységben!

 
< Előző   Következő >