Menu Content/Inhalt
Főoldal
A CAC rendhagyó órája az ÁVG-ben PDF Nyomtatás
Hírek - Korábbi hírek - 2007/2008
 Mi is az a CAC? Elárulom, a CAC, a Confuse-A-Cat Ltd., azaz a Macskaösszezavazó Kft. rövidítése, ami a debreceni Amerikai Kuckó gondozásában működik.
A név a Monty Python csapat egyik jelenetének címéből ered, amelyben a színészek egy kedélybeteg macska életkedvét hozzák vissza műsorukkal. Ez a Kft. tevékenységi körében színdarabokat készít angolul, valamint angol nyelvű színházi tréningeket tart. Specialitásuk extra előkészítő anyagok megalkotása, hogy a közönség előadásaikat jobban megragadja és élvezhesse.
A csapat tagjai debreceni volt angol szakos egyetemisták, akik imádják a színházat, az angol nyelvet és a jókedélyű, új formákra is nyitott közönséget.
Az ÁVG diákjai a társulat sárospataki látogatása előtt két héttel kaptak egy feladatlapot, amely beavatta a diákokat egy nem mindennapi szóanyagba. Maguk is meglepődtek, amikor előadók és diákok csillogó szemekkel használták a szerzett új ismeretet.
Mind a diákok, mind a társulat tagjai értékelték a pénteki rendhagyó órát, a The War Room című előadást, mellyel a színészek 2008. június 6-án lepték meg a sárospataki közönséget a Múzsák Templomában. (Köszönet a Magyar Nemzeti Múzeum Rákóczi Múzeumának, hogy rendelkezésünkre bocsátotta a helyet.)
A darab a hidegháború idejébe vitt el minket, mi lett volna, ha tényleg ledobnak egy hidrogénbombát…
A gondolatindító óra, előadás után újabb találkozásokat is remélnek a CAC-színészek és az ÁVG.

 
< Előző   Következő >