Menu Content/Inhalt
Főoldal arrow Legfrissebb híreink arrow Reneszánsz kori eszközök készítői az ÁVG diákjai között
Reneszánsz kori eszközök készítői az ÁVG diákjai között PDF Nyomtatás
Hírek - Korábbi hírek - 2007/2008
 Az Oktatási és Kulturális Minisztérium által hirdetett „Reneszánsz év – 2008” program része az a verseny, melyen az Arany János Tehetséggondozó Program iskolái vehettek részt 2008. május 23-24-én Egerben...

A reneszánsz ember kíváncsiságát, tudásvágyát tisztelve a reneszánsz kori eszközök modellezésére, illetve – a kor tudásanyagára építve – fikcionálására vállalkoztak a versenyző diákok.

Színes eszközkavalkád készült el, melyet 10 perces szemléltetéseken mutattak be alkotóik. Ellensúlyos hajítógépet, Leonardo repülőgépmodelljét, „lé-palintát”, a csapsúrlódás és lejtő eszközét stb. értékelte a szakmai zsűri - fizikatanárok, régész, a fizika érettségi eszközkészletének összeállítója személyében. Az ÁVG-s diákok katapultját és annak bemutatását a IV. helyezéssel jutalmazta a zsűri, így a lelkes diákok – Varga Tamás, Gulyás István, Péter László – részt vehetnek egy Nagyvárad – Kolozsvár – Tordai-hasadék úti célú kiránduláson. A diákok tanársegítői: Bigus Imre és Szeder László tanár urak voltak.

Mindannyiuknak gratulálunk!

 
< Előző   Következő >